Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 100 Kilo Eroinle Yakalanan Veysel Filiz ve Fuat Oktay’ın Fotoğrafı Tartışma Yarattı.

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “100 kilo eroinle yakalanan ve ‘Bırakın gitsin’ diyen kişi hakkında Veysel Filiz’i aradınız mı, aramadınız mı?” diye sordu. ?” Oktay, “Halka ve basına açık bir toplantıda kalabalıkta fotoğraf çektirdi. Kendisini hiç tanımıyorum” yanıtını verdi. Oktay’a Filiz’le çekilmiş 4 fotoğrafı daha gösteren Özkoç, “Bu ofiste çektiğin fotoğraf. Bu ofiste çektiğin fotoğrafa benzer 4-5 tane daha var” diyerek Oktay’ın “yalan söylediğini” belirtti.

2023 Bütçe Kanunu’nun tamamı bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandı. CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay’a şunları söyledi:

“Fuat Oktay Bey az önce yaptığınız konuşmada burada rakamlar verdiniz. En çok neye üzüldüm biliyor musunuz? Hiç rahatsız edilmeden, yüzü kızarmadan verilen tüm rakamlar gerçek dışı olduğu halde gözlerin içine bakarak bunları söylediniz. Ben size gerçek rakamları söyleyeyim, elimdekiler Cumhurbaşkanınızın 2023 hedefini söylediği rakamlar.Orada ‘Türkiye ekonomisinin yeri dünyada ilk 10’a girer’ diyor. .Şimdi nerede, 21. ‘Milli gelir 2 trilyon dolar olacak’ diyor. Şimdi ne kadar 803 milyar lira Diyor ki ‘Kişi başı gelir 25 bin dolar olacak’ Az önce yine yalan beyanda bulundunuz 10 bin doları geçti dediniz Bürokratlarınızın verdiği rakam 9 bin 893 dolar İhracat en büyük yalanınız ihracat 500 milyar dolar dediniz reel rakam 225 milyar dolar.

“MİLLETİN GÖZLERİNE BAKIRKEN BU ÇOCUKLARA NASIL YALAN SÖYLÜYORSUNUZ?”

İşsizliğe, milletin gözüne baksanız nasıl olur da bu çocuklara laf atarsınız? Yüzde 5’in altına, yüzde 10’un üstüne indireceğiz dediniz. Resmi ve reel işsizlik yüzde 15’in üzerinde. Enflasyon milletin gözüne bakıp ‘Enflasyonu tek hanelerde tutacağız’ dediniz. Ağustos 2022 yüzde 80 diyor TÜİK. TÜİK bile seni yalanlıyor. Yalanlarınızla milleti kandırmaya çalışıyorsunuz.

“ZİNDAŞTİ TUTUKLANDI. TALİMATI SARAY VERDİ, SAVCI SERBEST BIRAKTI”

Sayın Fuat Oktay, ‘OECD ortalaması yüzde 10,3. Enflasyon başka yerlerde yüksek dediniz. Türkiye, OECD ülkeleri arasında en yüksek enflasyona sahip ülkedir. Aynı zamanda Avrupa’daki en yüksek orana sahiptir. Dünyanın en yüksek enflasyona sahip 6. ülkesidir. Başka hangi ülkeler olduğunu biliyor musunuz? İç savaşta Suriye, Sudan, Venezuela, Lübnan, Zimbabve. Bu hedeflerin hiçbirine ulaşamadınız. 20 yıl sonra buraya gelip ‘Başka amaçlara da ulaşacağız’ diyorsunuz. Ne yaptığını biliyor musun? İran’da idam cezasına çarptırılan uyuşturucu baronu Zindaşti tutuklandı. Saray talimat verdi, savcı serbest bıraktı. Bu uyuşturucu tacirlerini Türkiye’de istedikleri gibi dolaştırmayı başardınız.

“VEYSEL FİLİZ’i serbest bırakın mı dediniz?”

100 kilo eroinle yakalanan Veysel Filiz’i arayıp ‘Bırak gitsin’ dediniz mi? söylemedin mi Bu konuda gizlilik kararı aldınız mı, vermediniz mi? Varlığın huzurunu sağladık mı?

“ETHEM SANCAK NEREDE?”

Ethem Sancak nerede? 18 ayda tank üreteceğim dediniz, tank nerede? Ethem Sancak 780 milyar lira dolandırıp gitti. O adama tek bir işlem yaptın mı? Bu milletin parası Ethem Sancak’a da onu yedirenlere de haram olsun. Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı bir gecede 128 milyar doları zenginlere verdi. Fakirleri millete yediren damadın verdiği onca para haram, yazıklar olsun sana. Türkiye limanlarının süresi dolmadan 49 yıl karşılığında ne aldıysanız, kanun çıkardınız, o insanlara verdiniz. Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Yine Meclis’e getirir, yine verirsen burada diyoruz, sonuna kadar direneceğiz.

“ABD EMPERYALİZMESİNİN EŞ BAŞKANI DEĞİLDİ”

Kemal Kılıçdaroğlu, sizin lideriniz gibi ne ABD eşbaşkanı oldu, ne Rusya’da kapıda dakikalarca bekledi. Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir zaman ABD emperyalizminin eşbaşkanı olmadı, Rusya’da Putin’in kapısında da beklemedi. 15 Temmuz darbesini gerçekleştirenlerin karşısına çıkmadı, elini sıkmadı. O, ülkesinin ve halkının yanındadır. Türkiye’de aç bıraktığınız çocuklar için çalışıyor. Son kez söylüyorum, sonuna kadar çalışacağız ve hesabını soracağız.”

“KALABALIK İÇİNDE FOTOĞRAF ÇEKİYOR”

Başkan Yardımcısı Oktay, Veysel Filiz ile ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

“Bana gösterdiğin fotoğrafın kim olduğunu anlamadım, amigo kızların arasında bağırıp çağırdığını da anlamadım. Şimdi anladım isimmiş. Veysel Filiz neymiş o? Filiz diye bir isimmiş. Fotoğrafı varmış. toplantıda, kalabalıkta çekilmiş. kendisini hiç tanımıyorum. daha önce ve sonra ne sebeple olursa olsun herhangi bir temasım olmadı. ben de bakıyorum o fotoğraflara. bir yerde çekilmiş fotoğrafı var çalıştığı veya müdahil olduğu halka ve basına açık ve birisi size merhaba diyor. Ben burada açık konuşacağım diyor.

ÖZKOÇ YİNE GÖSTERİLDİ: “BU OFİSTE ÇEKTİĞİNİZ FOTOĞRAF”

CHP’li Özkoç ise Oktay’ın diğer fotoğraflarını göstererek şunları söyledi:

“Konuşarak size dönüyorum, saçma sapan konuştuğunuzu söylemek istemiyorum ama asılsız bir açıklama yaptınız. ‘Bu Veysel Filiz ile toplum içinde fotoğraf çektirdim’ dediniz. Çektiğiniz fotoğraf bu ofiste senin bu ofiste çektiğin fotoğrafa benzer 4-5 tane daha fotoğraf var.Yani saçma sapan dedin.Ak Parti siyaset akademisinde ders veriyordu bu Veysel Filiz AKP’nin Avrupa sözcüsüydü. Müslüman Girişimci.Bu Veysel Filiz 10 kilo eroinle yakalandı.Barut imalatçıları öğreten Veysel Filiz.Aynen doğruyu söylemediniz.Ödül yok.Yazıklar olsun.”

Özkoç konuşurken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Veysel Filiz ile Oktay’ın fotoğraflarını çekerek tek tek gösterdi.

OKTAY: BENİM OFİSİMİ DEĞİL BİR ŞEHİRİ ZİYARET ETTİK

Oktay bir kez daha söz aldı ve “Bu fotoğraf benim ofisim değil, bir ili ziyarete gittik. Bizim kontrolümüzde olan bir ortam değil, büyük ihtimalle kamusal bir ortam olduğu için” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu