Ekonomi

TCMB’den rezerv artırım mesajı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası mevduatın gelişimini desteklemek, Açık Piyasa İşlemleri fonlamasının garanti yapısında Türk lirası cinsinden varlıkları artırmak, fonlama kompozisyonundaki takas yükünü azaltmak ve döviz rezervlerini güçlendirmektir.

27 Nisan’da yapılan ve politika faizini yüzde 8,50’de sabit tutan Para Politikası Kurulu toplantısının özetini yayınlayan TCMB, para politikası duruşunun fiyat istikrarını koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşünde. ve finansal istikrar. 2023’ün ilk yarısında meydana gelecek depremin etkileri yakından izlenecek” dedi.

Özetlerde şu ifadeler ön plana çıktı:

Para politikasında sürdürülebilir fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda, finansal istikrara yönelik riskleri de dikkate alan liraizasyon odaklı bir yaklaşım sergilenmeye devam edilecektir. Kredilerin büyüme hızı ve ekonomik aktivite ile ulaşılan finansal kaynakların uygun bir biçimde karşılanması yakından takip edilmektedir.

Kurul, afetin etkilerini en aza indirmek ve gerekli dönüşümü desteklemek için uygun mali koşulların oluşturulmasına öncelik verecek.

TCMB, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaştırılması amacıyla Liraizasyon Stratejisini tüm unsurlarıyla uygulayacaktır.

haber-savur.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu