Ekonomi

Sam Bankman-Fried dolandırıcılıktan suçlu bulundu

Sam Bankman-KızartılmışBir ay süren duruşmanın ardından FTXBorsanın çökmesine neden olan büyük bir dolandırıcılıktan suçlu bulundu.

Bankman-Fried, Manhattan heyeti üyeleri tarafından yedi adet dolandırıcılık ve komplo suçundan suçlu bulundu ve en büyük suçlamaların her biri için 20 yıla kadar hapisle karşı karşıya kaldı. Hüküm süresi Hakim Lewis KaplanMart ayında belirlenecek.

Manhattan Bölge Savcısı Damian WilliamsKararın ardından yaptığı açıklamada, “Bankman-Fried, Amerikan tarihinin en büyük mali dolandırıcılıklarından birini gerçekleştirdi. Kendisini Kripto Kralı yapmak için tasarlanmış milyarlarca dolarlık bir plan uyguladı.”söz konusu.

Savcılar, Bankman-Fried’ın FTX müşterilerinin parasını, her iki şirket de geçen yıl çökmeden önce riskli yatırımlar, siyasi bağışlar ve pahalı gayrimenkuller için bağlı bir hedge fonu olan Alameda Research’e transferini yönlendirdiğini söyledi.

Savcılar, Bankman-Fried’ı Bahamalar merkezli FTX’teki büyük bir dolandırıcılığın beyni olarak tanımladı; burada konseyde saçmalık ve yalan vaatler üzerine bir “aldatma piramidi” yarattı.

Bankman-Fried’ın avukatı Mark Cohenitirazda bulunmayı düşündüklerini söyledi.

Cohen açıklamasında şunları söyledi: “Sonuçtan büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Bay Bankman-Fried masumiyetini koruyor ve kendisine yöneltilen suçlamalarla güçlü bir şekilde mücadele etmeye devam edecek.”söz konusu.

Forex Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu